Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао Рамазански бајрам: Вишевјерско и мултикултурно биће Црне Горе уједињено је у различитости, и на њој темељи своје богатство

Премијер Душко Марковић честитао је у име Владе и у своје име поглавару Исламске заједнице у Црној Гори, реису Рифату еф. Фејзићу и грађанима исламске вјероисповијести Рамазански бајрам.

„Дани Бајрама као дани весеља, празник су за грађане исламске вјероисповијести, али лијепа пригода и за све остале, јер је вишевјерском и мултикултурном бићу Црне Горе дато да буде уједињено у различитости, и да на њој темељи своје духовно богатство“ – наводи се у честитки.

Предсједник Марковић је пожелио да непролазне вриједности Бајрама подстакну вјернике и све добронамјерне људе, да у духу праштања и пријатељства превазиђу свако неразумијевање и да са комшијама и пријатељима и блиским људима, као својом великом фамилијом, дамо допринос бољој Црној Гори – за садашњу генерацију и генерације које долазе.

„Влада ће јачањем владавине закона, а превасходно кроз нова нормативна рјешења, настојати да додатно утемељи културни идентитет и традиције наше државе, а сваком грађанину гарантује право на слободу вјероисповијести као незамјењиву демократску вриједност“ – стоји у честитки предсједника Владе Душка Марковића упућеној поглавару Исламске заједнице у Црној Гори, реису Рифату еф. Фејзићу и грађанима исламске вјероисповијести.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?