Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић: У протекле двије године чланства ЦГ у НАТО-у учврстили смо сигурност и безбједност земље и стекли савезнике спремне да нам помогну у сваком изазову

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је грађанима да су протекле двије године чланства Црне Горе у НАТО-у потврдиле да смо уласком у Сјеверноатлантски савез учврстили сигурност и безбједност земље, допринијели стабилности нашег окружења и створили предуслове за развој и бољи живот грађана те да можемо бити поносни тиме што се Црна Гора у друштву најснажнијих демократија свијета.

„Први пут смо добили прилику да вриједности којима природно припадамо чувамо и промовишемо заједно с 28 земаља савезница у Алијанси. Учврстили смо сигурност и безбједност земље, допринијели стабилности нашег окружења и на суштински начин обезбиједили предуслове за развој и бољи живот грађана. Без стабилности нема напретка – а то најбоље зна и осјећа сваки становник Балкана. Грађани Црне Горе могу да буду поносни што наша држава равноправно стоји раме уз раме са најснажнијим демократијама свијета, кроз улогу савезника у глобалним изазовима који дотичу сваки кутак планете. То и јесте дио најбољих традиција Црне Горе, да смо увијек тамо гдје смо потребни нашим партнерима. Али данас, за разлику од много других прилика у нашој историји, ми иза себе имамо савезнике који су спремни да нам помогну у сваком изазову, и у било којем тренутку“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић у обраћању грађанима поводом друге годишњице чланства наше земље у НАТО-у.

Премијер је рекао да је чланство у НАТО-у много више од војног савезништва јер оно доприноси расту страних инвестиција и посјети већег броја туриста.

„Оно у шта сте могли да се увјерите у протекле двије године је раст директних страних инвестиција не само из држава чланица Алијансе. Чланство у НАТО-у основано можемо довести у директну корелацију са инвестиционим показатељима и рекордима у туризму. Вјерујем и да и они који нијесу подржавали пут Црне Горе у Сјеверноатлантску заједницу, данас виде да је она неодвојива од нашег будућег чланства у Европској унији, којем је Црна Гора укупним друштвеним напретком и преображајем сваког дана све ближа“ – поручио је поводом двогодишњице чланства Црне Горе у НАТО-у премијер Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Текст обраћања предсједника Владе Душка Марковића поводом двогодишњице чланства Црне Горе у НАТО-у


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?