Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са инспекцијским службама: За пет мјесеци наплаћено 56 милиона еура више него у истом периоду прошле године

Објављено: 05.06.2019. 18:25 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
За пет мјесеци 2019. године наплаћено је преко 56 милиона еура више него у истом периоду прошле године и преко 21 милиона еура више од планираног, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са руководиоцима Пореске управе, Управе царина и Управе за инспекцијске послове.

„Ово је одличан резултат али морамо наставити и интензивирати наше дјеловање. Видљива је активност инспекцијских служби на терену као и посвећеност државном интересу. Морамо наплатити сваки еуро државног новца како бисмо грађанима обезбиједили бољи стандард и више радних мјеста“, казао је предсједник Марковић.

Директори три управе, Миомир Мугоша, Владан Јоковић и Алија Кошута саопштили су позитивне резултате рада у овој години и констатовали, свако у домену своје надлежности, активности на смањењу сиве економије у различитим областима. У контексту сузбијања сиве економије и неформалног рада похваљена је активност и координација инспекција са другим државним органима, посебно тужилаштвом и полицијом. Истакнути су и резултати у смањену пореског дуга кроз репрограм, кроз који је до сад укупно наплаћено око 50 милиона еура.

На састанку је посебно наглашен значај планираног увођења електронске фискализације и нових акцизних маркица који ће, заједно са реформама које се спроводе у пореском и царинском систему, обезбиједити модеран и ефикасан систем са бројним могућностима за смањење злоупотреба и бољу наплату потраживања од стране државе.

Планиране су интензивне активности надлежних државних органа у току љетње туристичке сезоне гдје се такође очекује напредак у односу на претходне године.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?