Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић примио италијанску министарку одбране Елизабету Трента: Политички и економски односи одлични, јачати одбрамбену сарадњу

Црна Гора и Република Италија његују квалитетне и садржајне политичке и економске односе и као државе савезнице у НАТО-у виде простор за даље снажење одбрамбене сарадње – закључено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и министарке одбране Републике Италије Елизабете Трента.

Захваливши се Влади и народу Италије на подршци током нашег процеса прикључења НАТО-у, као и сада у процесу европске интеграције, премијер Марковић је као доказ снажног партнерства и блиских веза истакао значај усавршавања наших официра на престижним италијанским војним академијама и чињеницу да Италијанско ратно ваздухопловство, са колегама из Грчке, од прошле године штити ваздушни простор Црне Горе.

Предсједник Владе је информисао саговорницу о стратешким циљевима Црне Горе и о одличним економским перформансама државе захваљујући Владиној политици снажног економског раста и повећања запослености. У том контексту је указано на чињеницу да је Црна Гора препозната у Италији као квалитетна инвестициона дестинација и економски партнер. То доказују чињенице да двије државе завршавају Подморски енергетски кабл, као стратешки међудржавни пројекат, и да у Црној Гори послује велики број италијанских компанија. Министарка Трента је информисала премијера Марковића да италијанске компаније за крупне инвестиције у Црну Гору могу рачунати на подршку државе.

Предсједник Владе Црне Горе и министарка одбране Италије сагласили су се да је будућност држава Западног Балкана у Европској унији и да политика проширења ЕУ нема алтернативу.

Састанку је присуствовао амбасадор Републике Италије у Црној Гори Лука Целиоли.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?