Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са представницима Синдиката: Желимо Болници Мељине да вратимо стари сјај

Објављено: 06.06.2019. 18:14 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Значај Болнице Мељине је неупитан и држава улаже континуирани напор да за проблеме у тој установи нађе квалитетно и одрживо рјешење, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са представницима Синдикалне организације радника ПЗУ ОБ Мељине.

„На заједничком смо послу да дођемо до рјешења. Сигуран сам да нико не размишља да Болница Мељине буде угашена. Држава има јасан интерес да обезбиједи несметано функционисање здравственог система и квалитетну здравствену заштиту како грађанима тог дијела Црне Горе тако и туристима“, казао је премијер Марковић.

Представници Синдикалне организације, на челу са предсједницом Славицом Дробњак, предочили су предсједнику Марковићу тешку ситуацију у којој се налази болница као и све активности које спроводе како би се обезбиједило функционисање тог система.

За поштовање је, истакао је предсједник Марковић, посвећеност и брига запослених о својој установи. На састанку је указано на бројне активности Владе како би запослени у овој приватној здравственој установи примали зараду и имали основна средства за рад и пружање здравствене заштите грађанима.

„Важно је да сачувамо професионални кадар у болници јер су они наше највеће богатство. Имамо довољно професионалних, људских и развојних разлога да Болници Мељине вратимо стари сјај“, рекао је премијер Марковић.

Разговарано је о начинима на које се може ријешити изузетно комплексна ситуација, а предсједник Владе је истакао да свако рјешење мора бити апсолутно правно утемељено.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?