Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић у Мојковцу отворио радове на пасарели преко Магистрале и на трансфер станици отпада: У ове три године улажемо 30 милиона еура у мојковачку инфраструктуру

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић положио је данас у Мојковцу, у присуству великог броја грађана, камен-темељац за Трансфер станицу са рециклажним двориштем и за пасарелу преко Магистрале – између градског језгра и Спортско-рекретивном зоном – пројекте вриједне по два милиона еура.

Пјешачки мост – пасарела – биће дуг 63 м и широк 7 м. На крају моста планирана је силазна спирална рампа ширине 5 м. Уговор је потписан 29. марта, рок за завршетак радова је седам мјесеци од увођења извођача у посао.

Церемонијама је присуствовао велики број грађана Мојковца и околине.

Премијер је рекао да се пројекат трансфер станице у Рудници ради по највишим европским стандардима и да је усмјерен ка заштити животне средине.

„На овај начин рјешавамо питање комуналног и чврстог отпада у општини Мојковац по највишим еколошким и другим стандардима. Овај пројекат не само што рјешава питање комуналног отпада за град Мојковац и његову околину, већ нам ствара претпоставке да коначно ријешимо једно тешко еколошко питање – локације одлагалишта чврстог отпада на обали ријеке Таре у Подбишћу“ – рекао је премијер након отварања.

Трансфер станица са рециклажним двориштем биће збирно мјесто за папирни и картонски отпад, мјешану амбалажу (ПЕТ, остала пластика, тетрапак, лименке и сл.), стакло, кабасти отпад (стари намјештај и сл.), електрични и електронски отпад, акумулаторе, батерије, сијалице, пнеуматике за возила и зелени баштенски отпад).

Предсједник Владе Душко Марковић је обишао новоасфалтирани пут од Руднице до Пржишта, гдје је разговарао са мјештанима, и Катун Жарски – базну станицу једног од будућих скијалишта у оквиру Ски комплекса Бјеласица.

„Овдје се изводе радови на путној инфраструктури од Врагодола до Катуна Жарски. Истовремено, стварају се претпоставке да за тридесетак дана почну радови на базној станици. Већ смо уговорили и добили понуђача за градњу жичаре на овој локацији“ – рекао је предсједник Марковић.

Премијер је најавио у наредних петнаестак дана расписивање тендера за пут Мојковац – Лубнице који укључује и нови мост на Тари вриједан једанест милиона еура.

„Све укупно ми ћемо у наредне три године у Мојковцу реализовати око 30 милиона еура у путну и другу инфраструктуру која ће допринијети развоју овог краја, развоју Сјевера, развоју Црне Горе и наравно новим радним мјестима“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић исказавши задовољство активностима локалне самоуправе и Управе јавних радова.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?