Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са представницима ЕасyЈет-а: ЦГ је атрактивна туристичка дестинација са огромним потенцијалом за даљи развој

Објављено: 10.06.2019. 19:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора је атрактивна туристичка дестинација и има огроман потенцијал за даљи развој и раст, што је велика шанса за авиокомпаније каква је ЕасyЈет, саопштено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и представника компанија ЕасyЈет, ЕасyЈет Холидаyс и Карисма Хотелс&Ресортс.

„Влада је снажно посвећена развоју туризма али и побољшању свеукупне инфраструктуре као кључног предуслова за даљи напредак ове привредне гране“, казао је предсједник Марковић.

Он је подсјетио на планове за валоризацију аердрома у Подгорици и Тивту, што је од кључног значаја за даљи развој туризма, с обзиром на то да је Црна Гора претежно авио дестинација.

Премијер Марковић је истакао да је Влада отворена за стратешко партнерство са компанијом ЕасyЈет, која је, према ријечима извршног директора ЕасyЈет-а Јохана Лундгрена, заинтерсована за дугорочне инвестиције. Они су, преко компаније ЕасyЈет Холидаyс, заинтересовани да понуде клијентима јединствену понуду за одмор у Црној Гори, и у том дијелу цијене партнерство са Карисма Хотелс&Ресортс која има хотелски комплекс у Улцињу.

Компанија ЕасyЈет се сматра једном од најквалитетнијих лоwцост компанија, у Европи су други највећи авиопревозник са преко 1.000 линија и са, према ријечима менаџмента компаније, изузетној оперативности а ниским трошковима пословања.

ЕасyЈет је до сада у Црну Гору довезао око 60.000 туриста на летовима из Лондона и Манчестера за Тиват и летовима из Женеве. Они сматрају да потенцијали Црне Горе и посебно њена позиција у региону, дају услове за даљи дугорочнији развој и повећање броја туриста.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?