Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са холандским амбасадором Долом: Црна Гора напредује у реформама, показала да је кредибилан партнер у Алијанси

Објављено: 11.06.2019. 18:49 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора је направила значајан напредак у реформама, показала да је као чланица НАТО-а кредибилан партнер који доприноси заједничким вриједностима и остаје снажно посвећена остваривању даљег напретка посебно у области владавине права, саопштено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и амбасадора Краљевине Холандије Хендрика ван ден Дола.

„Желимо да уђемо у ЕУ онда када испунимо услове, да и ту покажемо да смо кредибилни и да је уласком Црне Горе добијена нова вриједност. Али, важно је да Европа оснажи политику проширења, да је учини неупитном и пошаље недвосмислену поруку да уједињене Европе нема без Западног Балкана“, казао је премијер Марковић холандском амбасадору којег је примио у опроштајну посјету.

Предсједник Марковић је указао на снажан економски раст и активности које су предузете у циљу повећања конкурентности, побољшања бизнис амбијента и унапређања ефикасности администрације. Позитивним је оцијенио присуство холандске компаније Дамен у Црној Гори и изразио очекивање да ће већи број холандских бизнисмена инвестирати у нашу државу.

Амбасадор ван ден Дол је казао да је Црна Гора остварила огроман напредак иако и даље остају одређени изазови. Напредак се, како је казао, може видјети голим оком.

„Што даље Црна Гора буде одмицала ка ЕУ, задаци ће бити тежи. Али, Холандија је ту да помогне“, рекао је амбасадор.

На састанку је било ријечи и о ситуацији у региону и важности наставка европских и евроатлантских интеграција у контексту мира, стабилности и просперитета на Балкану.

Саговорници су се сагласили да је важна одлука Црне Горе да отвори амбасаду у Хагу те да то говори о јачању добих односа двије земље.

„Привилегија је имати партнере као што је Холандија која је увијек објективно сагледавала наше могућности и напредак, али и реално указивала на изазове. Такав однос је био подстицајан за нас и остваривање напретка“, казао је предсједник Марковић.

Он је пожелио амбасадору ван ден Долу успјех на личном и професионалном плану.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?