Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић на снимању наставка серије „Бисер Бојане“: Ово је одлична прилика за промоцију ЦГ и брендирање наше земље као филмске дестинације

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић посјетио је данас мјесто снимања наставка серије „Бисер Бојане“ на Великој плажи гдје је разговарао са глумцима и ауторима серије.

Глумац Милутин Мима Караџић, који је на челу екипе аутора серије, и редитељ Миодраг Караџић упознали су предсједника Владе са активностима.

„Бисер Бојане“ је савремена, романтична акциона комедија. Њена прича почиње у Београду и Трсту, али се завршава у Црној Гори, у старом Улцињу, и на Ади Бојани.

Реализоваће се осам нових епизода које ће бити емитоване на националнним телевизајама у државама региона.

Снимање серијала коштаће 560.000 еура. Влада Црне Горе и Радио и телевизија Црне Горе партиципираће значајно у том износу.

Премијер Душко Марковић исказао је задовољство виђеним и оцијенио да су промотивни бенефити серије по нашу земљу огромни.

„Серија нам даје нам прилику за промоцију културних и туристичких потенцијала Црне Горе. Овакви филмски подухвати су од посебног значаја за брендирање наше земље као филмске дестинације и за развој сваког вида туризма, па и специфичног 'филмског туризма'“ – оцијенио је премијер Душко Марковић.

Састанку са премијером присуствовали су генерални директори Радио и телевизије Црне Горе Божидар Шундић и Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић, предсједник Општине Улцињ Љоро Нрекић и посланик Луиђ Шкреља.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?