Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе на Премијерском сату: Извјештај ЕК не указује на стагнацију, ЦГ се и даље налази на позицији предводника процеса преговора

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић поновио је данас у Скупштини на Премијерском сату оцјену да је недавно објављени Извјештај Европске комисије за Црну Гору директан, реалан и користан пресјек стања у свим преговарачким областима, да не указује на стагнацију те да наша земља и даље предводи процес европске интеграције.

„Извјештај Европске комисије није негативан. Не указује на стагнацију, а сасвим сигурно Црна Гора се и даље налази на позицији предводника процеса преговора са Европском унијом, испред земаља региона“ – рекао је предсједник Владе одговарајући на констатације Клуба посланика Социјалдемократске партије да Извјештај ЕК указује да држава улази у фазу стагнације или чак назадовања у процесу европске интеграције.

„Извјештај је директан, реалан и користан пресјек стања у свим преговарачким областима. … Конкретно – за разлику од прошлогодишњег Извјештаја, немамо назадак ни у једној области. Указује се да у некима нема напретка. Али је у већини области, потребно објективно анализирати све оно што се констатује, јер показује посвећен рад и напоре који се улажу. А они нијесу занемарљиви“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је, говорећи о изазову корупције, рекао да Агенција за спрјечавање корупције има добар биланс резултата и да је то саопштио нашим европским партнерима.

„Успјели смо да дођемо до стања када корупција није на нивоу на којем је била, а било је тога у слабим и уништеним институцијама, као посљедица недавне прошлости читавог региона“ – рекао је премијер.

Предсједник Владе је рекао да је значајна одговорност на власти, коју у политичким дебатама најчешће виде као Владу, али да се Извјештај Европске комисије односи на све гране власти.

„Оцјене из Извјештаја односе се умногоме и на оне који врше и судску и законодавну власт. Та одговорност превазилази границе одговорности само Владе или владајуће коалиције. Зато можете један дио ових питања одмах поставити и својим колегама. Потребна је конструктивна критика од стране опозиције, не само нихилистички поглед на ствари, и нећу се уморити нити одустајати од позива за све политичке актере као и све чиниоце друштва да заједно радимо на унапређењу друштва“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић на Премијерском сату одговарајући на питање Клуба посланика Социјалдемократске партије.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?