Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио предсједнике врховних судова и генералне тужиоце: Владавина права и ефикасно правосуђе темељ су стабилности и напретка друштва

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је на Цетињу предсједнике врховних судова и генералне тужиоце на крају вишедневне међународне конференције одржане у нашој земљи.

Премијер се захвалио гостима на доласку у Црну Гору оцијенивши да ће њихово учешће на конференцији придонијети даљем унапређењу рада правосуђа у нашој земљи.

Говорећи о стратешким политикама и достигнућима Црне Горе у протеклих тринаест година обновљене независности предсједник Марковић је оцијенио да је правосудни систем унапријеђен у складу са највишим правним нормама те да данас наша земља пружа пуну правну сигурност својим грађанима, туристима и инвеститорима.

„Црна Гора биљежи импресиван развој са једном од највиших стопа раста у Европи у протекле двије године. А у темељу тог развоја су владавина права и ефикасно и професионално правосуђе као основни предуслови за стабилност и напредак сваког друштва“ – рекао је премијер Душко Марковић оцијенивши да је успјесима наше земље значајно допринио квалитетан рад судства и тужилаштва.

Састанку су присуствовали предсједница Врховног суда Весна Меденица и врховни државни тужилац Ивица Станковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?