Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић разговарао са Делегацијом ММФ-а: Влада ће спровести све мјере фискалне консолидације руководећи се потребама грађана и развојем

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је делегацију Међународног монетарног фонда (ММФ) коју је предводио шеф Мисије за Црну Гору Срикант Сешадри.

У разговору је констатовано да се Фискална стратегија, коју је Влада усвојила прије двије године, спроводи успјешно и да генерално даје добре и очекиване резултате те да одржавање фискалне дисциплине остаје приоритет Владе и у наредном раздобљу.

„Ова Влада ће се придржавати свих обавеза које произилазе из нашег Програма фискалне консолидације руководећи се потребама грађана и развојем“ – рекао је на састанку премијер Душко Марковић.

Предсједник Владе и шеф Мисије ММФ-а за Црну Гору сагласили су се да је привредни раст у протекле двије године премашио очекивања међународних експерата те указали да тако висока основица представља изазов и у овој години и у наредном раздобљу, поготово по окончању изградње Приоритетне дионице Аутопута Бар – Бољаре. Премијер Душко Марковић је у том контексту поновио одлучност наше земље да настави рад на стварању свих претпоставки за дефинисање планских и финансијских елемената наставка градње Аутопута на принципу одрживог рјешења.

Делегација ММФ-а је саопштила да ће у наредном периоду у њеном фокусу бити: реформа пензионог система, оптимизација јавног сектора и пуна хармонизација нашег пореског система са системом Европске уније.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?