Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер ЦГ Душко Марковић разговарао са потпредсједницом Бугарске Илијаном Јотовом: Односи наших држава тешко да могу бити бољи

Предсједник Владе Душко Марковић примио је у петак потпредсједницу Републике Бугарске Илијану Јотову.

Закључено је да су односи Црне Горе и Бугарске пријатељски и партнерски посебно оснажени континуираном бугарском подршком нашој земљи током нашег приступа НАТО-у и сада у процесу европске интеграције.

„Наши односи тешко да могу бити бољи, могућа је само снажнија економска сарадња“ – констатовао је на састанку премијер Марковић.

Предсједник Владе Црне Горе се захвалио потпредсједници Бугарске на важној иницијативи којом је прошле године, у вријеме бугарског предсједавања Европском унијом, актуелизовано питање проширења Уније што је резултирало и Самитом ЕУ – Западни Балкан у Софији. За Црну Гору је, додао је предсједник Владе, нарочито важна била подршка премјера Бојка Борисова иницијативи да се Јадранско-јонски коридор уврсти на листу европских коридора које суфинансира Европска унија.

Потпредсједница Јотова је најавила наставак снажне подршке процесу европске интеграције Црне Горе и осталих држава Западног Балкана, посебно нагласивши да Бугарска инсистира на политици регате односно на засебном врједновању успјеха сваке државе-кандидата. Предсједник Марковић је поновио став принципијелан Црне Горе о потреби отварања приступних преговора са Сјеверном Македонијом и Албанијом.

Потпредсједница Бугарске је потврдила подршку своје земље иницијативи Црне Горе о отварању Међународног института за одрживе технологије.

На састанку је закључено да је обострани интерес укључивање Бугарске у управљачки дио Берлинског процеса за државе Западног Балкана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?