Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић положио камен-темељац за дјечји вртић у Рожајама: Влада обезбиједила 35 милиона еура за градњу нових вртића у Црној Гори

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић положио је данас у Рожајама, заједно са министром просвјете Дамиром Шеховићем, директором Управе јавних радова Решадом Нухоџићем и предсједником општине Рожаје Ејупом Нурковићем камен-темељац за дјечји вртић за који је Влада издвојила 1,5 милиона еура.

Предсједник Марковић је саопштио да се ова инвестиција уклапа у укупне Владине политике које се тичу образовне и школске инфраструктуре и нагласио: „Тридесет пет милиона еура је ова Влада обезбиједила за градњу нових вртића у Црној Гори, а ове године почињемо градњу четири нова вртића. Дакле, никада се више оволико новца није улагало у градњу вртића који се подудара са политиком Владе и ресорног министарства да што више дјеце обухватимо вртићима и на тај начин створимо темељну образовну базу за њихово даље школовање кроз основно, средње школовање и наравно високо. Образовање је нешто што је потребно Црној Гори. Квалитет тог образовања је циљ Министарства и ове Владе и израдња неопходне школске инфраструктуре је кључ за тај успјех.“

У вртићу површине 1.120 м² биће мјеста за 100 малишана.

Некадашњи објекти вртића, који су били стари око седам деценија, срушени су, а умјесто њих биће подигнуто модерно здање које ће имати девет просторија намијењених за дневни боравак дјеце: четири за јаслице, просторије за васпитаче, кухињу, административни блок, мултифункционални простор са гардероберима, вишенамјенску салу и остале пратеће садржаје.

Рок за завршетак радова, које изводи рожајска компанија „Тофи“, је 12 мјесеци.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?