Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић обишао будући ски центар Штедим – Хајла: Снажно улажемо у развој Сјевера, вјерујем да сваки грађанин Рожаја види шта радимо

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић обишао је данас локацију будућег ски центра Штедим – Хајла у Општини Рожаје и том приликом поручио да Влада улаже велика средства у развој инфраструктуре посебно у Сјеверном региону наше земље, да Рожаје у том смислу заузима једно од централних мјеста и да је увјерен да сваки грађанин Рожаја данас види шта Влада и локална самоуправа раде.

„Влада снажно улаже у развој инфраструктуре посебно у Сјеверном региону јер на Сјеверу имамо више од 50 одсто развојног потенцијала и неопходно је да тај потенцијал ставимо у функцију развоја и бољег живота грађана. У том смислу Рожаје заузима једно од централних мјеста“ – рекао је премијер. Додао је да данас у Рожајама имамо закључен уговор вриједан 13,5 милиона еура за градњу жичаре на Хајли.

„Истовремено је у припреми расписивање тендера за базну станицу и енергетске и друге објекте који је прате – вриједне близу два милиона еура. Дакле, 16 милиона еура у овој години и у наредне двије године ћемо на новом скијалишту овдје утрошити“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић новинарима окупљеним на локацији будуће базне станице на Штедиму за који је у овој години планирано расписивање тендера по процијењеној вриједност од 1,8 милиона еура.

Гради се прилазни пут ка скијалишту вриједан пет милиона еура – додао је премијер – рекавши да је у фази израда завршне дионице.

Још раније је расписан тендер за израду пројектне документације и извођење радова за ски жичару и ски стазе на локалитету Штедим – Хајла. Изабрана је фирма „Струком“ из Босне и Херцеговине. Вриједност радова је 9 милиона еура.

Обилазница и Градска пијаца – пројекти који су у току

Премијер је обишао о радове на обилазници око Рожаја дугој 2,5 км са два тунела и два моста. Рекао је да ће та саобраћајница, када буде пуштена у промет, значајно унаприједити саобраћајни и укупни комфор центра Рожаја. „Вриједност радова је око 20 милиона еура, и очекујемо да сви радови буду завршени идуће године“ – казао је предсједник Владе.

Градилиште Градске пијаце које је премијер данас обишао, уз дјечји вртић за који је данас положио камен-темељац и спортска сала за потребе Гимназије и Средње стручне школе чине укупни износ инвестиција од више од 20 милиона еура. „Вјерујем да сваки грађанин Рожаја данас види шта Влада и локална самоуправа раде. Вјерујемо да ће то отворити нова радна мјеста и нове прилике за младе људе и учинити живот у Рожајама квалитетнијим“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

Од идуће године редовне плате локалној администрацији и јавним предузећима

Премијер је поновио да је за развој неопходно учинити локалну самоуправу функционалном у смислу стабилности финансија. Рекао је да је са општинским руководством договорено да се у том смислу направе кораци и то у најкраћем року како би неке ургентне обавезе биле измирене, и како би општинско руководство наставило рационализацију и консолидацију локалне администрације. „Договорили смо се да до краја године повучемо два-три кључна потеза који ће бити усмјерени у том правцу и вјерујем да ћемо од идуће године имати ситуацију да у Рожајама не касне плате ни за запослене у локалној самоуправи ни за запослене у јавним предузећима и да ћемо имати пуну мобилност и предсједника и његовог тима и цијеле локалне администрације да ове вриједне развојне пројекте у Рожајама претворимо у нову вриједност која ће бити од користи и Рожајама и Црној Гори у цјелини“ – казао је новинарима на Штедиму предсједник Владе Душко Марковић.

Са премијером у посјети Рожајама боравили су потпредсједник Владе Рафет Хусовић и министри просјвете Дамир Шеховић и саобраћаја и поморства Осман Нурковић те директори Управе јавних радова Решад Нухоџић, Управе за инспекцијске послове Алија Кошута и Управе за саобраћај Саво Парача.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?