Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио новог амбасадора Финске: Политика проширења ЕУ на агенди је финског предсједања Европском унијом и то по принципу регате

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је у наступну посјету амбасадора Републике Финске у Црној Гори Кима Лехдевирту (Киммо Лäхдевирта).

Пожељевши добродошлицу и успјешан рад амбасадору предсједник Владе се захвалио Финској на досадашњој подршци Црној Гори у процесу европске интеграције и истакао посвећеност наше земље реформама са циљем достизања европских стандарда. У том смислу предсједник Владе је истакао наша очекивања да за вријеме финског предсједања, које је почело јуче, Црна Гора отвори једино преостало преговарачко поглавље и да оконча рад на извјештајима којима би била утврђена наша интерна спремност за затварање појединих преговарачких поглавља.

Амбасадор Лехдевирта је упознао премијера са приоритетима финског предсједавања Европском унијом рекавши да ће његова земља промовисати политику проширења те да све државе Западног Балкана морају имати европску перспективу. Финска се – навео је амбасадор – залаже за принцип регате односно за засебно третирање успјеха сваке државе-кандидата.

Предсједник Владе Црне Горе и амбасадор Републике Финске закључили су да су билатерални односи двију држава квалитетни и садржајни и исказали задовољство чињеницом да се интензивира и економска сарадња за шта је примјер сарадња Електропривреде Црне Горе са финском компанијом Фортумом на пројекту једне од највећих соларних електрана у Европи. Закључено је да тај пројекат може представљати одличан примјер за даље финске инвестиције у нашој земљи.

На састанку је иницирана посјета Великог одбора Парламента Финске нашој земљи.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?