Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Колегијум за преговоре ЦГ са ЕУ утврдио нове задатке с циљем даљег унапређења преговарачког процеса

Колегијум за преговоре Црне Горе са Европском унијом утврдио је на XXИИ сједници, којом је предсједавао предсједник Владе Душко Марковић, нове задатке чији је циљ даље унапређење преговарачког процеса у складу са чињеницом да је интензиван наставак процеса приступања ЕУ уз квалитетно испуњавање препорука из овогодишњег Извјештаја Европске комисије стратешки приоритет Владе Црне Горе.

Сваког мјесеца засиједаће Колегијум за преговоре након што претходно буду, једном мјесечно, одржаване сједнице Савјета за владавину права и састанци преговарачких група за поједина поглавља које ће бити рационализоване у складу са потребом да новом динамиком и ефикасношћу буду обезбијеђени квалитетни и конкретни резултати као одговори на препознате изазове.

У наставку преговарачког процеса потребно је активност учинити још видљивијим за јавност и снажније презентирати све пројекте Европске уније – закључено је на сједници Колегијума за преговоре.

Одлучено је да до краја мјесеца буде одржан састанак представника Владе и цивилног сектора на којем би били адресирани садашњи изазови и усаглашене даље активности са циљем синергије дјеловања свих сегмената друштва у процесу наше европске интеграције.

Колегијум за преговоре је исказао јединствени став да Црна Гора, без обзира на садашње изазове са којима се суочава Европска унија, остаје посвећена процесу европске интеграције јер Европска унија није циљ сам по себи већ је циљ у партнерству спровести реформе које ће довести до достизања европских стандарда и вишег квалитета живота грађана Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?