Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Влада спремна да подржи функционалну медијску саморегулацију

Објављено: 05.07.2019. 18:47 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Слобода информисања подразумијева не само право медија да шире информације без ограничења, већ и право грађана да примају објективне и тачне информације, нагласио је потпредсједник Владе Зоран Пажин на отварању конференције „Принципи медијске етике у медијима и јавности“ данас у Подгорици.

Потпредсједник Пажин је оцијенио да информације не могу бити објективне и тачне без етичког утемељења медија. Изразио је, у том контексту, пуну спремност Владе да подржи напоре медијске заједнице да успостави ефикасан систем саморегулације.

„Влада неће жалити ни труда ни средстава да потпомогне успостављање функционалног саморегулаторног медијског механизма, без икакве амбиције Владе да се мијеша у уређивачку политику медија, а још мање да арбитрира око питања медијске етике. Наша је жеља да потпомогнемо успостављање овог механизма јер препознајемо велики потенцијал за демократско друштво, који се крије и који је неискоришћен када је у питању саморегулација медија,“ саопштио је.

Потпредсједник је указао да позиција медија као „четврте гране власти“ и демократске савјести друштва подразумијева одговорност медија за поштовање етичких стандарда објективног и тачног извјештавања.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?