Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шефови држава и Влада земаља чланица ЕУ на Самиту у Познању сагласни: Агенда повезивања даје резултате, интеграција земаља Западног Балкана извјесна

Премијер Душко Марковић казао је на Самиту Западног Балкана у Познању да се јаке везе са сусједним чланицама ЕУ настављају на интерне везе земаља Западног Балкана.

„Због тога је институционални оквир који гарантују европске институције и владе држава региона, од пресудног значаја за повезивање, сарадњу и коначно – нашу интеграцију у Европску унију“ – рекао је премијер.

Учешће на пленарној сесији, поред предсједника Марковића и премијерâ из региона Западног Балкана, узели су премијер Пољске Матеуш Моравјецки, као домаћин, као и канцеларка СР Њемачке Ангела Меркел, висока представница ЕУ Федерика Могерини, канцеларка Аустрије Брижит Бирлајн.

Лидери земаља чланица ЕУ сагласили су се да агенда повезивања у оквиру Берлинског процеса даје резултате и да је интеграција региона Западног Балкана данас извјестан политички епилог у оквиру политике проширења која не треба да има алтернативу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Текст обраћања предсједника Владе Душка Марковића на Пленарној сједници Самита Западног Балкана у Познању


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?