Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и Влада посвећено раде у интересу грађана

Поводом нетачних тврдњи бившег предсједника општине Котор Владимира Јокића изнијетих на рачун предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића, због грађана Котора и Црне Горе, а не због бившег предсједника општине, саопштићемо неколико важних чињеница које говоре о одговорном односу Владе и Премијера према општинама и њиховим развојним потребама. 

Предсједник Владе имао је преко 20 званичних посјета општинама, као и више од 40 радних састанака у свом кабинету са локалним руководствима. Тако изгледа однос Премијера према општинама и њиховим грађанима широм Црне Горе.

А од тога више говори чињеница да двије године заредом, г-дин Јокић није хтио да дође на састанак код предсједника Владе, који се организује уочи општинског празника. Састанак нити куртоазног нити протоколарног типа, већ оперативног и радног. 

Дакле, бивши предсједник општине Котор двије године игнорише позиве предсједника Владе. Такође, игнорисао је позиве и иницијативе неколико министара, одбијајући да уприличи састанке са њима и у свом кабинету. 

Све иницијативе које су стигле из општине Котор сагледали смо и процесуирали с пуном пажњом због грађана Котора, гледајући њихове интересе, јер они нијесу криви што предсједник општине ради по политичком диктату а не по савјести и одговорности.

У случају распуштања Скупштине општине Котор, Влада је предузела све законом прописане мјере и активности како би обезбиједила функционисање локалне самоуправе и остваривање права грађана.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?