Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Цетиње: ФЛУ ускоро отвара врата студентима, изградња фудбалског стадиона у планираној динамици

Објављено: 12.07.2019. 19:38 Аутор: Управа јавних радова
Директор Управе јавних радова, др Решад Нухоџић и градоначелник Пријестонице, Александар Кашћелан, обишли су данас радове на Универзитетском комплексу и новом фудбалском стадиону на Цетињу. Они су, том приликом, истакли значај ових пројеката за студенте и спортисте, не само са Цетиња, већ и из других црногорских градова. 

UJR

Директор Нухоџић и градоначелник Кашћелан су у разговору са извођачем и надзором на пројекту уређења дијела терена Универзитетског комплекса факултета умјетности и набавке опреме за Факултет ликовне умјетности нагласили потребу за интензивирањем радова, како би објекат био спреман за поступак техничког прегледа и предаје крајњем кориснику у уговореном року, почетком октобра ове године. 

UJR UJR

Радници даниловградске компаније “Еурозокс” тренутно припремају терен за бетонирање стаза и изградњу приступне саобраћајнице, а у току је испорука и монтажа опреме, која је наручена у складу са договором са крајњим корисником, имајући у виду специфичну намјену. Ријеч је о набавци канцеларијске и опреме неопходне за одржавање стручне наставе из смјера сликарства, вајарства, фотографије и дизајна. 

Влада Црне Горе је за овај пројекат опредијелила скоро 1,2 милиона еура.

UJR

Нухоџић и Кашћелан су такође, заједно са предсједником Савјета за развој Цетиња, Бранком Вујовићем, посјетили градилиште фудбалског стадиона, гдје су у току израда бетонске конструкције на Источној и Западној трибини, радови на мрежи фекалне канализације, као и припрема за израду трибинских носача. 

UJR

Они су у разговору са представницима извођача радова, “Ерланга”, нагласили да радови морају бити усаглашени са највишим грађевинским критеријумима када је ријеч о великим спортским објектима. 

Рок за изградњу стадиона на Цетињу је крај наредне године, а радови се тренутно одвијају планираном динамиком. 

UJR UJR

Овај значајан спортски пројекат реализују Влада Црне Горе, Пријестоница Цетиње и Фудбалски савез Црне Горе, при чему ће Влада кроз капитални буџет закључно са идућом годином инвестирати око 4,4 милиона еура. Вриједност комплетне инвестиције износи близу 8,8 милиона еура.

Стадион ће имати капацитет 5.192 мјеста, чиме ће бити испуњени УЕФА критеријуми за одигравање међународних и репрезентативних утакмица. 

Пројектом је предвиђено да на источној трибини буду 2.103 мјеста и 98 у ложама, док је капацитет западне трибине 2.129 гледалаца и 145 у ложама. Сјеверни дио стадиона располагаће са 717 мјеста, а јужни приземни дио опредијељен је за комерцијалне садржаје.

УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?