Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изабран извођач радова на новом Дому за старе у Никшићу

Објављено: 12.07.2019. 21:30 Аутор: Управа јавних радова
Управа јавних радова донијела је данас одлуку о додјели уговора, према којој ће прву фазу Дома за старе и одрасле особе са инвалидитетом у Никшићу градити никшићки конзорцијум ЛД Градња, Архибокс, Рамел и Енинг. 

Првом фазом, чија је уговорена вриједност више од 2,77 милиона еура, предвиђена је адаптација два објекта капацитета 104 мјеста у војном комплексу Требјеса. Рок за завршетак радова је 16 мјесеци од увођења извођача у посао, а пројекат се реализује у оквиру Регионалног стамбеног програма (РХП) за Црну Гору.

Управа јавних радова недавно је објавила позив за подношење понуда за изградњу друге фазе Дома за страре особе у Никшићу, који траје до 30. јула. Овај дио радова финансираће Влада Црне Горе кроз капитални буџет, а процијењена вриједност радова је 2,7 милиона еура.

Завршетком обје фазе, Никшић ће добити функционалан простор за боравак укупно 208 старих и одраслих особа са инвалидитетом. 

Пројекат представља наставак континуираних активности које Влада Црне Горе спроводи на побољшању квалитета живота најстарије популације. У том циљу, Дом старих је прошле године почео са радом у Пљевљима, а средином наредне године очекује се завршетак радова у на објекту Подгорици, у вриједности близу девет милиона еура.

УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?