Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић обишао новоизграђени пут Ловћен – Крстац: Данас свједочимо пројекту који потврђује визију развоја нове и савремене Црне Горе

Предсједник Владе Душко Марковић обишао је данас новоизграђену дионицу пута Цетиње – Иванова Корита од Ловћена до Крстца дужине 9 км, вриједности 3,9 милиона еура.

„Ово је саобраћајница урађена по свим стандардима ван уобичајених стандарда за локалне путеве. Овај пут има све карактеристике регионалног пута. Честитам и Дирекцији за саобраћај и извођачу на изванредно обављеном послу“ – рекао је предсједник Владе након обиласка дионице.

Овим путем се – казао је премијер – наставља наша политика развоја путне инфраструктуре као темељног ослонца или претпоставке за укупни развој Црне Горе.

„Нема развоја Црне Горе, нема развоја и искоришћености њених потенцијала без квалитетне саобраћајне, енергетске и дигиталне инфраструктуре. Данас свједочимо једном пројекту који потврђује визију развоја нове и савремене Црне Горе. Данас Цетиње добија један инфраструктурни објекат, једну саобраћајницу, која га отвара не само туристички него свеукупно цетињски друштвени, културни и идентитетски потенцијал постаје доступан не само грађанима Црне Горе него и свима који долазе у Црну Гору“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је подсјетио да је ово само једна од инвестиција која је завршена и да се ради и на другим пројектима.

„Јавност је већ обавијештена да је расписан тендер за градњу новог пута од Цетиња преко Чева до Никшића вриједности 37 милиона еура. Истовремено Дирекција за саобраћај са својим тимом ради на проналажењу пројектног рјешења за нову саобраћајницу од Крстца према Котору односно Радановићима који ће додатно спојити Цетиње и наше Црногорско приморје“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић је на крају посјете цетињском крају изразио увјерење да свим овим што радимо Цетиње добија потпуно нову физиономију која ће бити подстицајна не само за Цетиње него и цијелу црногорску економију.

„Оно што ме посебно радује за младе људе. Ово је добра политика која младим људима даје нове шансе и прилике да у Црној Гори раде, зарађују, да формирају своје породице, а не да одлазе из Црне Горе“ – закључио је предсједник Владе Душко Марковић.

На реконструисаном путу проширен је коловоз са 3,50-4,00 м, на мин 6,60 м, а на на серпентинама и до 13,5 м.

Побољшани су елементи пута на начин што су повећани радијуси у оштрим кривинама, ријешен је одвод атмосферских вода изградњом бетонских ригола и цјевастих пропуста и стабилизоване су нестабилне косине.

Радови су почели у марту 2018. године, а завршени 08. јула 2019. године.

Вриједност радова је 3.892.192,45 €.

Извођач радова је „Механизација и програмат“ АД Никшић.

Са предсједником Владе нови пут су обишли градоначелник Пријестонице Александар Кашћелан, предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић и директори Управе за саобраћај Саво Парача и Управе јавних радова Решад Нухоџић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?