Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић отворио у Унипром КАП-у фабрику силумина: Сваки нови производ корак је ка новом радном мјесту

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић пустио је данас заједно са власником Унипром КАП-а Веселином Пејовићем у рад нову фабрику силумина поручивши да је сваки нови производ у нашој земљи корак ка новом радном мјесту, а свако ново радно мјесто снага и квалитет више на путу ка европском квалитету живота наших грађана.

„Када смо крајем марта обилазили цијели комплекс, видјели смо да се овдје практично развија један нови модерни индустријски центар наше земље. На жалост, и тада и данас на овом мјесту морали смо контстатовати да је уздизање новог КАП-а пратила, рекао бих, хистерична жеља да овај пројекат не успије. Али нова фабрика из чијег круга ће излазити производ који може ићи директно у хале аутомобилских или авионских гиганата, пркоси скептицима и опонентима савременог развоја. Сваки нови производ у Црној Гори је корак ка новом радном мјесту, а свако ново радно мјесто снага и квалитет више на путу ка европском квалитету живота наших грађана“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је поручио да је ова инвестиција и све што је до сада урађено укључујући и нове развојне програме, вриједно поштовања и неупитне институционалне подршке.

„Али за мене је једнако важан и вриједан поштовања отпор господина Пејовића и његовог тима деструкцији, пропаганди и клеветама из најприземнијих разлога, како би се осујетило уздизање КАП-а домаћом памети, енергијом и одлучношћу. Зато Владином опредјелјенју и плановима да брзо развијамо нашу економију треба више оваквих примјера“ – рекао је премијер Душко Марковић отварајући нову фабрику силумина.

Пројекат нове фабрике за производњу алуминијских легура у форми малих ингота вриједан је више од 10 милиона еура и подразумијева отварање више десетина нових радних мјеста.

Премијер је поручио да треба да нас охрабри чињеница да смо послије деценијских заостајања, промијенили смјер кретања у нашој индустрији и поново почели да хватамо корак са индустријском производњом по мјери потреба наше економије.

„Савремени пут од природног ресурса до финализованог производа је дуг и није рационално гајити амбиције да може бити заокружен у националним оквирима. То не могу ни много моћније економије од наше. Али дужност свих нас је да, макар у појединим областима, попут алиминијумске индустрије, што већи дио тог пута пређемо сопственим снагама. Свјесни смо да се не може изаћи уздигнуте главе из тржишне утакмице уколико темељно не мијењамо и приступ, а не само застарјеле технологије. Од данас, са новом фабриком у оквиру Унипром КАП-а, можемо и корак даље“ – рекао је на отварању фабрике силумина предсједник Владе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?