Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић отворио нови пут Улцињ – граница са Албанијом: Видите да сваког дана отварамо по један пут, све радимо да грађани боље живе

Предсједник Владе Душко Марковић обишао је данас нови пут од Улциња до граничног прелаза са Републиком Албанијом Сукобин – Мурићани, чија је дионица од Улицња до Крута, дужине 13,5 км пуштена у саобраћај.

Премијер је том приликом рекао да је путем укупне дужине 25 км и вриједне више од 12 милиона еура Улцињ повезан квалитетном саобраћајницом са Албанијом чиме смо побољшали живот грађана који овдје живе и приступ туриста Црној Гори.

„Видио сам да су радови урађени по свим стандардима са највишим могућим квалитетом. Желим и овом приликом као и у другим приликама да честитам Управи за јавне радове и извођачу на изванредно обављеном послу. Видите да се у Црној Гори свакога дана отвара једна нова саобраћајница, Црну Гору развијамо инфраструктурно, не само путно и саобраћајном инфраструктуром него и енергетском и дигиталном. Црна Гора је данас земља у развоју, земља у којој се отварају нова радна мјеста, у којој пада стопа незапослености, Црна Гора је земља која је велико градилиште, земља у којој су стопе раста на највишем нивоу европских стопа раста. Дакле, радимо све да грађани овдје боље живе, да млади људи добију нове прилике за себе, да не одлазе из Црне Горе и наравно за виши стандард грађана у Црној Гори“ – рекао је том приликом предсједник Владе.

Упитан да ли постоји могућност да Влада Црне помогне општини Улцињ премијер је рекао да таква могућност не да постоји већ је то учињено у оквиру ребаланса буџета.

„Видјели сте да је Влада предложила ребаланс буџета – не због тога што имамо проблем са финансијама и што недостају средства него што желимо да вишак средстава подијелимо за потребе које су усмјерене према грађанима прије свега у здравству и онима који се налазе на Заводу за запошљавање, да налазимо неке нове инфраструктурне пројекте на којима радимо, али и да интервенишемо и санирамо финансијске проблеме Општине Улцињ која је дошла у независну ситуацију… Дакле, Влада заједно са Општином Улцињ ради не да би помагала него да би Улцињ могао сам да се бави питањима развоја. Али да би дошао у ту ситуацију морамо да рјешавамо тешка питања на која нијесмо утицали“ – рекао је премијер Душко Марковић одговарајући на питање новинара.

Реконструкција је обухватала проширење постојећег коловоза ширине 5 м на 6,40 м у правцу, до 8,50 м у кривинама, изградњу моста распона 53 м, реконструкцију тунела дужине 60 м, изградњу двије армирано-бетонске галерије дужине по 30 м, израду армирано-бетонске конструкције дужине 136 м, израду армирано-бетонских потпорних и обложних зидова и израду нових и продужење постојећих плочастих и цјевастих пропуста. Радове, који су почели октобра 2017, извела је компанија „Мет&Алу Пласт“ из Даниловграда.

Претходно су реконструисане дионице од Крута до раскрснице за Острос дужине 4,75 км и од раскрснице за Острос до Сукобина дужине 6,5 км.

Са премијером нови пут обишли су и предсједник Општине Улцињ Љоро Нрекић и директор Управе за саобраћај Саво Парача.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?