Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Италијанске компаније заинтересоване за наставак реализације пројекта аутопута Бар-Бољаре

Објављено: 16.07.2019. 16:55 Аутор: МСП

Министар Осман Нурковић, са сарадницима, састао се са представницима италијанске компаније Пиззаротти, која је изразила своје интересовање за наставак реализације пројекта аутопута Бар-Бољаре.

На почетку састанка министар Нурковић је госте упознао са тренутним статусом активности у вези са реализацијом осталих дионица пројекта аутопута Бар-Бољаре, и изразио своје задовољство што је све израженије и интересовање европских компанија у вези са реализацијом најзначајнијег црногорског инфраструктурног пројекта.

Представници италијанске компаније Пиззаротти су истакли своје богато искуство са реализације пројеката сличне врсте, изражавајући наду у будућу потенцијалну сарадњу и са Владом Црне Горе када је пројекат аутопута у питању.

"Црна Гора посвећено ради на унапређењу саобраћајне инфраструктуре и позвали смо све потенцијално заинтересоване субјекте да испоље своје интересовање и предложе своје услове и моделе за реализацију осталих дионица аутопута Бар-Бољаре, на принципима приватно-јавног партнерства, на бази најбоље међународне праксе, уз поштовање принципа једнаког третмана, слободне конкуренције и недискриминације. У тој утакмици неће бити повлашћених играча, а цијена и рокови, те квалитет рада, искуство и референтност ће бити једине препоруке које ћемо цијенити као Инвеститор, у транспарентном поступку избора извођача радова за наставак изградње аутопута", истакао је министар Нурковић на крају састанка.

MSP MSP

Министарство саобраћаја и поморства

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?