Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио делегацију Европског форума медицинских удружења: Здравство је у фокусу Владе, милионе еура улажемо у подизање квалитета здравствене заштите грађана

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је данас делегацију Европског форума медицинских удружења (ЕФМА ЛЦ) која борави у нашој земљи ради припреме одржавања XXXИВ годишњег састанка Форума најављеног за крај августа у Подгорици.

Пожељевши делегацији, коју је предводио генерални секретар Свјетског медицинског удружења др Отмар Клојбер (Клоибер), добродошлицу у Црну Гору Премијер се захвалио Форуму на одлуци да у сарадњи са Љекарском комором Црне Горе овогодишњи састанак одржи у нашој земљи.

Предсједник Марковић је информисао делегацију ЕФМА ЛЦ да је здравство једна од области која је у фокусу Владе те да Влада и ресорно министарство у континуитету раде на унапређењу квалитета здравствене заштите грађана и стандарда запослених у здравству. Као потврду премијер је изнио чињенице да је у протекле четири године набављена модерна здравствена опрема вриједна више од 9 милиона еура, те да је планирана набавка опреме вриједне 5 милиона еура, да је у реконструкцију и адаптацију здравствених објеката директно и кроз програм побољшања енергетске ефикасности уложено више од 8 милиона еура те да су се 234 љекара вратила у здравствени систем са звањем специјалисте док је на специјализацију упућено 430 љекара, за шта су средства обезбијеђена у Буџету. Премијер је информисао саговорнике и о томе да је само у протекле двије године 160 медицинских радника ријешило стамбено питање и да је Влада с синдикатима закључила и Споразум о обезбјеђивању средстава за рјешавање стамбених потреба запослених у здравству, вриједан 1,2 милиона еура до 2020. године.

Саговорници су се сагласили да даље унапређење здравственог система Црне Горе представља један од предуслова за још квалитетније позиционирање наше земље као престижне туристичке дестинације те да Црна Гора има велики потенцијал за развој здравственог туризма.

Др Клојбер је у том контексту честитао Влади на досадашњим реформама и здравствног система и друштва у цјелини те на успјешној политици развоја рекавши да Црну Гору већ сада види као интегрални дио Европе.

Разговору је присуствовао предсједник Љекарске коморе Црне Горе др Александар Мугоша.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?