Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић на Премијерском сату: Није било никакве забране али ни законског основа одавања државних почасти преминулом Момиру Булатовићу

Није било забране нити стопирања одавања државних почасти првом директно изабраном предсједнику Црне Горе Момиру Булатовићу – рекао је предсједник Владе Душко Марковић на Премијерском сату одговарајући на питање посланика Андрије Мандића из Посланичког клуба Демократског фронта.

„Закон о Предсједнику прописује права бивших предсједника Црне Горе који су ту функцију обављали након обнове државне независности Црне Горе, то јест након 2006. године. Другим важећим прописима извршне власти, сахране са државним почастима предвиђене су за актуелне носиоце функција, а изузетака може бити уколико се у одговарајућој процедури донесе посебна одлука. Значи, није постојао законски основ за одавање почасти, нити иницијатива за доношење посебне одлуке у том правцу. Према томе – није се могло забранити или стопирати оно чега нема!“ – рекао је премијер.

Предсједник Марковић је рекао да је Момир Булатовић, као први непосредно изабрани предсједник Републике Црне Горе, оставио професионални и политички траг у једном периоду наше новије историје, и то мјесто му свакако припада те да је Држава упутила делегацију – предсједника Скупштине, потпредсједника Владе и министра вањских послова – која је изјавила саучешће породици.

Премијер је рекао да је Демократски фронт могао покренути одговарајућу процедуру сахране пок. Момира Булатовића уз државне почасти, умјесто да политизује ту тему.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?