Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уговорени радови у Мојковцу, Гусињу и Колашину вриједни 1,15 милиона еура

Služba za odnose s javnošćuВлада Црне Горе обезбиједила је 1,15 милиона еура за реализацију пројеката планираних капиталним буџетом у општинама Мојковац, Гусиње и Колашин. Управа јавних радова потписала је три нова уговора везано за ове пројекте.

Уговорена је изградња пратећих садржаја на шеталишту на некадашњем јаловишту у Мојковцу, у циљу стварања услова за наставак валоризације ове локације у спортско-рекреативне сврхе. Извођач радова, никшићка компанија “Темко” обавезала се да у року од 70 дана од увођења у посао на дијелу шеталишта изгради простор парковског типа са стазама. Уговорена вриједност радова је око 154 хиљаде еура.

На шеталишту је у току изградња 63 метра дуге пасареле преко магистралног пута Подгорица - Бијело Поље, која ће омогућити везу спортско-рекреативне зоне са градским центром и уједно допринијети већој безбједности учесника у саобраћају.

Управа јавних радова је са даниловградским доо “Еурозокс” потписала уговор о наставку изградње градске пијаце у Гусињу. Инвестиција у оквиру друге фазе радова износи скоро 480.000 еура, а уговорени рок завршетка посла је 120 дана од увођења извођача у посао.

Реализацијом овог пројекта Гусињани ће добити савремено опремљен објекат површине 763 метра квадратна, који ће испуњавати све технолошке и санитарне стандарде. У њему су планирани зелена и млијечна пијаца, котларница, посебне просторије за инвалиде, као и простор за комуналну и службу заштите и спашавања. Првом фазом, која је завршена крајем прошле године, завршени су груби грађевински радови и покривање крова, док су завршном фазом изградње предвиђени сви преостали радови у циљу отварање објекта.

Уговорена је и друга фаза реконструкције пута Колашин 1450 - Колашин 1600, у оквиру које ће компанија “Еурозокс” градити потпорне зидове поред ове саобраћајнице у дужини од 80 метара. Вриједност пројекта је близу пола милиона еура, а уговором је прецизирано да радови буду завршени за 90 дана од увођења извођача у посао. Подизање потпорних зидова било је неопходно због карактеристика земљишта и честих појава клизишта на тој дионици. Првом фазом, која је у току, потпорни зидови су предвиђени дуж још 86 метара пута.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?