Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао грађанима Берана Дан општине: Развој, поготово Сјеверног региона, заједнички је циљ

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је поводом предстојећег Дана општине Беране предсједника општине Драгослава Шћекића са сарадницима.

Честитајући грађанима, одборницима у Скупштини општине и руководству Берана Дан општине премијер Марковић је исказао задовољство сарадњом са овом општином на развојним и другим пројектима.

„Не правимо разлике од општине до општине у зависности од тога ко је гдје на власти. Посвећени смо развоју и валоризацији ресурса, поготово Сјеверног региона, са циљем бољег живота и вишег стандарда грађана. То је заједнички циљ“ – рекао је предсједник Владе.

У том контексту премијер је изнио спремност Владе да размотри захтјев Општине Беране за подршку у финализацији важног пројекта унапређења водоснабдијевања и изградње канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода.

Заједнички је оцијењено да развојни пројекти који се изводе у цијеолм Сјеверном региону доприносе бољој перспективи поготово младих са циљем смањења миграција и отварања нових радних мјеста.

Предсједници Владе Црне Горе и Општине Беране договорили су су се да у наредном раздобљу интензивирају контакте са циљем реализације развојних пројеката прије свега градње моста Парк – Доње Луге и отварања бизнис зоне.

Састанку су присуствовали потпредсједници Општине Раде Кљајић и директор Агенције за развој и изградну Берана Миро Вешовић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?