Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са сусрета потпредсједника Владе мр Милутина Симовића са амбасадорком Сједињених Америчких Држава Џуди Рајзинг Рајнке

Објављено: 19.07.2019. 22:37 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем мр Милутин Симовић састао се данас са амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Џуди Рајзинг Рајнке.

У отвореном и пријатељском разговору констатовано је да Црна Гора и САД одржавају изузетне билатералне и партнерске односе на свим нивоима. Потпредсједник Симовић и амбасадорка Рајнке су се сагласили да је околност постојања стабилних, савезничких односа двије земље, у наредном периоду потребно искористити за додатно јачање економско трговинских веза, идентификовање и реализацију конкретних пословних и инвестиционих пројеката.

Потпредсједник Симовић је презентујући мјере које је Влада Црне Горе успјешно спровела у процесу фискалне консолидације, креирању повољног пословног и инвестиционог амбијента и планове у правцу даљег економског развоја, истакао спремност Владе да у сарадњи са Амбасадом САД и амбасадорком Рајнке спроведе активности на скретању пажње америчких инвеститора на потенцијале реализације пројеката у Црној Гори. Као посебно атрактивна инвестициона поља потпредсједник Симовић је апострофирао енергетику, пољопривреду, туризам и инфраструктуру.

Амбасадорка Рајнке је истакла да Црна Гора предузима кораке у правцу јачања економије, укупне стабилности и увећања животног стандарда. Амбасадорка је додала да треба наставити рад на унапредјењу пословне клима која би омогуцила веће присуство америчких инвеститора, што је један од њених приротета.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?