Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Вијеће за националну безбједност констатовало озбиљан напредак у борби против организованог криминала

Вијеће за националну безбједност, којим је предсједавао предсједник Владе и предсједник Вијећа Душко Марковић одржало је данас XВ сједницу којој је поред чланова Вијећа присуствовао и директор Управе полиције Веселин Вељовић.

Вијеће је усвојило посебан Извјештај о резултатима у борби против организованог криминала и корупције који је сачинила Управа полиције и констатовало да је учињен озбиљан напредак у борби против организованог криминала на свим нивоима уз јачање укупних институционалних капацитета свих органа безбједносног сектора.

Закључено је да посебан приоритет треба ставити на мјере откривања и спречавања трговине наркотицима, с обзиром да средства добијена из таквих криминалних активности представљају реалну економску моћ за дјеловање организованих криминалних група.

Такође, као један од приоритета дефинисане су конкретне активности на спровођењу финансијских истрага, злоупотреба у финансијском пословању, пореске преваре и утаје пореза ради елиминисања свих неправилности које представљају опасност за стабилност економског система.

Вијеће је указало и на потребу да се са посебним сензибилитетом предузму активности на елиминисању слабих мјеста унутар институција система, која се покушавају злоупотријебити зарад остваривања криминалних циљева.

Усвојена је и информација о мјерама и активностима на обезбјеђењу државне границе и сузбијању илегалних миграција, а Вијеће је констатовало да је стање на државној граници стабилно, кретање миграната контролисано, те да илегалне миграције у овом тренутку не представљају пријетњу за националну безбједност и јавни поредак.

Вијеће је усвојило и Извјештај о реализацији Акционог плана за имплементацију Стратегије националне безбједности Црне Горе 2018-2020 за 2018. годину и констатовало одличан степен реализације планираних мјера у поменутој години.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?