Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Шавнику: Веома ме обрадовало оно што сам видио, даћемо додатни снажан подстицај реализацији важних и реално одмјерених планова за развој Општине

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић оцијенио је успјешном данашњу радну посјету Општини Шавник изразивши задовољство разговором са предсједником Општине Мијомиром Вујачићем и његовим сарадницима рекавши да ће Влада подстаћи реализацију развојних планова овога краја.

„Имали смо веома садржајне разговоре на више тема. Оно што ме посебно радује је да је предсједник Општине са својим тимом овдје покренуо низ активности које очигледно мијењају укупно лице Шавника. Рекао бих да се ради одговорно и веома досљедно на свим развојним питањима која треба Шавнику да дају нове прилике, а посебно да грађанима Шавника и ове општине омогуће да квалитетније и садржајније живе“ – рекао је премијер на крају посјете честитајући Шавничанима Дан општине.

Предсједник Владе је рекао да је локална самоуправа кроз свој буџет и у сарадњи са Владом покренула низ пројеката на развоју друштвене, комуналне и социјалне инфраструктуре.

„Данас је Шавник једна мала планинска варош која је чиста и уредна и у којој не само грађани Шавника него и туристи који долазе овдје уживају у љепотама овог простора. Због тога све честитке менаџменту општине и грађанима на ономе што су урадили, а посебно на визији развоја“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Подсјетивши се и на данашње отварање нових радних мјеста, попут оних која се отварају у пунионици воде Дива која је данас пуштена у рад предсједник Марковић је изразио увјерење да ће након данашњег састанка и дефинисаних приоритета на неким крупним пројектима Шавник наставити истим темпом развоја.

„Данас смо разговарали о отварању Шавника преко превоја Семољ изградњом тунела и реконструкцијом читаве диониоце, разговорали смо и како да реконструишемо и обновимо руинирани пут преко Метљичка према Буковици и наравно о даљој валоризацији хидроенергетског потенцијала које Шавник има јер је то значајан приход општине. Говорили смо отворено о проблему градње малих хидроелектрана на Буковици. Вјерујем да ћемо изаћи из периода политизација и злоупотреба тог развојног питања, да ћемо наћи адекватан одговор који ће ићи у правцу заштите животне средине, али и развоја и водног ресурса овог краја. Имамо пуно разумијевање руководства општине на том плану. Министарство економије ће такође са своје стране радити на том питању, вјерујем да ћемо имати и разумијевање и подршку грађана. У сваком случају заједнички нам је циљ да нађемо одрживо и задовољавајуће рјешење. Одлазим из Општине Шавник веома обрадован и спреман да и ја лично и Влада у цјелини дамо додатан снажан подстицај реализацији веома важних и реално одмјерених планова за развој ове општине“ – рекао је премијер Душко Марковић на крају радне посјете Општини Шавник.


Разговорима су присуствовали и потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић, министарка економије Драгица Секулић, предсједник Скупштине општине Шавник Југослав Јакић, потпредсједник Општине Влатко Вуковић и главна администраторка Општине Милијана Ашанин.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?