Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Засиједао Савјет за НАТО: Црна Гора се успјешним спровођењем свих активности које произилазе из чланства доказала као кредибилна и одговорна савезница

Савјет за НАТО данас је, на ИВ сједници, којом је предсједавао предсједник Савјета, премијер Душко Марковић, размотрио сет кључних докумената из минулог периода, у односу на обавезе које произилазе из чланства Црне Горе у Алијанси. Констатовано је да је Црна Гора постигла значајне резултате након двије године чланства и да је, квалитетним и правовременим испуњавањем обавеза у оквиру Савеза, потврдила да је кредибилна и одговорна савезница, што је препознато од стране свих чланица Алијансе.

У оквиру разматрања спровођења Политичких приоритета Црне Горе у оквиру НАТО-а, Савјет је оцијенио да је успјешно профилисање наше државе у Алијанси кроз имплементацију политичких приоритета подједнако важно и за процес приступања Црне Горе Европској унији.

Савјет је размотрио Извјештај о спровођењу НАТО вјежбе управљања кризама - ЦМX 2019, при чему је закључено да је, сагледавањем постојећег система одговора на кризне ситуације и провјером његове компатибилност с НАТО-ом, те идентификовањем недостатака које је потребно отклонити у наредном периоду, у припреми вјежбе спроведена веома ефикасна интерресорна комуникација, разумијевање и познавање НАТО система одговора на кризе, па се учешће Црне Горе у ЦМX 2019 може оцијенити успјешним.

На састанку је размотрен Извјештај о завршетку интеграцијског процеса у којем је је констатовано да је процјена НАТО-а да Црна Гора у овој години може у потпуности закључити процес интеграције у свим областима јер је достигла пуну интегрисаност, довољна да на националном нивоу будемо изузетно задовољни досадашњим учинком у контексту чланства.

Као четврту тачку дневног реда, Савјет је размотрио Имплементацију Акционог плана за 2019. годину Комуникационе стратегије за НАТО. Закључено је да се Стратегија успјешно спроводи, као и да Комуникациони тим предузима све мјере како би се тај процес успјешно наставио у будућности. На сједници Савјета за НАТО, поздрављено је и успјешно лансирање кампање „WеАреНАТО“ (Ми смо НАТО) коју Црна Гора спроводи уз подршку партнера из Уједињеног Краљевства, у циљу профилисања Црне Горе као успјешне савезнице, као и у циљу приближавања домаћој јавности активности које наша држава спроводи као чланица Алијансе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?