Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић примио предсједника ОТП Групе Шандора Чањија: Вјерујем да ће аквизиција СГ имати позитиван ефекат на ЦГ и да ћете у новој улози бити још снажнији актер наше економије

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је Шандора Чањија (Цсáнyи Сáндор), предсједника Одбора директора и извршног директора ОТП Групе која је недавно купила банку Социете Генерале Монтенегро и тиме ојачала своју позицију водеће банке у нашој земљи.

Честитавши ОТП Групи на успјешној аквизицији Премијер је оцијенио да то представља важан чин и за Црну Гору која је добила још снажнијег партнера за наставак успјешне сарадње прије свега на нашим развојним пројектима.

„Вјерујем да ће јача позиција Ваше банке имати позитиван ефекат на Црну Гору и да ћете у новој улози бити још снажнији актер црногорске економије“ – рекао је предсједник Марковић изразивши захвалност ОТП Групи што је у свакој фази преузимања веома пажљиво сагледавала захтјеве црногорске стране.

Премијер је информисао саговорника о одличним резултатима Владине економске политике која укључује висок раст бруто домаћег производа и снажне инвестиционе активности уз истовремену фискалну консолидацију и смањење јавног дуга. У том смислу било је ријечи и о развојним пројектима за које би ОТП Група могла бити заинтересована као и о предстојећој емисији хартија од вриједности коју је Влада најавила.

ЦКБ Банка је купила 16. јула на Монтенегроберзи 87.602 акције (90,55 одсто) банке Социете Генерале Монтенегро укупне вриједности 35.629.692,37 еура.

Састанку су присуствовали министар финансија Дарко Радуновић, те из ОТП Групе генерални замјеник главног извршног директора Жолт Барна (Зсолт), замјеник главног извршног директора Ласло Волф (Wолф Лáсзлó), предсједник Борда директора Црногорске комерцијалне банке Миклош Немет (Нéметх Миклóс) и главни извршни директор Црногорске комерцијалне банке Пал Ковач (Ковáцс Пáл).

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?