Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић: Позив ДПС-а опозицији је отворен, примједбе бившег предсједника општине Пљевља не подупиру чињенице

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић изјавио је у Бијелом Пољу да је понуда Демократске партије социјалиста опозицји отворена, а на коментаре бившег предсједника Општине Пљевља Мирка Ђачића да Влада наводно није улагала довољно у развој Пљеваља рекао је да је на црногорској политичкој сцени присутна амнезија те да су чињенице на страни Владе.

„На изборном законодавству се већ ради у Парламенту у складу са почетним договором опозиције и власти од којег је касније одустала опозиција. Као што сте чули изборни закони и у дијелу радне групе која је остала да ради практично су завршени. Ја се надам да у међувремену можемо добити опозиционо партнерство у тој радној групи и наставити са израдом изборних закона, усвојити их за вријеме јесењег засиједања. Сигуран сам да можемо доћи до усаглашеног изборног законодавства до краја године. 2020. је изборна година, а не 2019. дакле, нема никаквог разлога за бригу узбуни и неразумијевање“ – рекао је премијер одговарајући на питања новинара након Бјелопољског бизнис форума.

Упитан да прокоментарише недавне оцјене некадашњег предсједника Општине Пљевља Мирка Ђачића да су „функционери ДПС-а срасли са фотељама“ и да је „ДПС спреман за ремонт“ премијер је рекао да Демократску партију социјалиста чине људи које обједињује идеолошки, политички и економски програм.

„Ми у нашој политичкој организацији имамо преко 4.000 људи који формално раде на овим питнајима у оквиру ДПС-а. Господин Ђачић је дуго времена био у нашем политичком тиму, није од млађе генерације политичара да би могао да дијели пацке Демократској партији социјалиста и њеном вођству. Да нам тај приговор дају наши млади чланови, који би вјероватно имали више права на то – онда бих разумио. Дакле, он је у једном тренутку одлучио да не буде дио нашег политичког тима. Срећан му пут. Ми смо веома задовољни што у нашу политичку организацију свакога дана долазе нови млади људи. Данас на изборној сједници новог Општинског одбора у Бијелом Пољу смо констатовали да имамо 25% нових чланова који по први пут постају чланови Општинског одбора, на нивоу Црне Горе то је још већи процент, преко 30%, дакле ко жели да буде са нама на овој политичкој платформи добро је дошао, ко жели да остане са нама на овој политичкој платформи добро је дошао, ко не жели са нама да ради срећан му пут и свака срећа у животу“ – рекао је премијер Душко Марковић.

На питање да ли је са господином Ђачићем покушао да разговара да остане на функцији премијер је рекао да није покушавао него је разговарао интензивно.

„Више пута је он био у мом кабинету на тим питањима него било који други градоначелник. Погледајте Вашу медијску архиву и изјаве господина Ђачића гдје се свакога децембра у претходне двије године захваљивао Влади на значајној подршци и финансијској помоћи да превазиђу финансијске проблеме локалне самоуправе. У Црној Гори амнезија је нешто што је у политици веома присутно, вјероватно и код господина Ђачића. Истина и чињенице су на страни Владе“ – рекао је премијер.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?