Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Хусовић разговарао са амбасдорком САД Рајнке: Инвестиције у Сјеверни регион преовлађују у капиталном буџету Владе

Објављено: 31.07.2019. 21:00 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Потпредсједник Владе Црне Горе за регионални развој Рафет Хусовић данас је разговарао са амбасадорком САД-а Џуди Рајзинг Рајнке. Било је ријечи о актуелним политичким приликама у Црној Гори, спољнополитичким приоритетима и приоритетима у области економије и регионалног развоја.

Влада у последњих 10 година повећава улагања у мање развијена подручја и општине, и она су сада претежни дио капиталног буџета – доказ за то су изградња ауто-пута и четири ски центра, уз реализацију већег броја такође крупних пројеката у области социјалне, здравствене и друштвене инфраструктуре. Дајемо подршку општинама како бисмо повећали капацитете за прихватање додатних инвестиција од стране државе, европских фондова и приватних инвеститора. Потребно је обезбиједити додатну подршку бизнису – посебно малим и средњим предузећима на Сјеверу.

Истакнуто је да је Бошњачка странка имала, и имаће важну улогу у свим демократским процесима у Црној Гори. Предано смо радили на достизању стабилности државе и безбиједности свих грађана, посебно кроз чланство у НАТО. Дајемо напоре у правцу постизања бољих економских показатеља који ће охрабрити младе, поготово у Сјеверном региону, да своју будућност граде у Црној Гори. Све ово радимо у партнерству и уз подршку Сједињених Америчких Држава и њихове амбасаде у Црној Гори, на чему им изражавамо захвалност, истакао је потпредсједник Хусовић.

Амбасадорка Рајнке је истакла да ће у њеном мандату Сједињене Америчке Државе наставити да подржавају Црну Гору њеном пуном интегрисању у еуроатлантске институције и јачању савезништва и партнерства између двије државе. Такође ћемо подржавати Црну Гору у приступању Европској унији, њеном институционалном и економском развоју, унапређење пословног окружења и развој предузетништва и бизниса.

Посебно ћемо радити на продубљивању односа грађана Црне Горе и Сједињених Држава, међусобно упознавање и грађење мостова међу људима, како бисмо повећали број инвеститора из САД–а у Црној Гори, који су, према досадашњим искуствима добродошли, истакла је амбасадорка Рајнке.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?