Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао Дан општине Гусиње: Од почетка мандата Владе, инвестиције у сјеверни регион преко милијарду еура

Објављено: 04.08.2019. 23:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је 5. август – Дан општине Гусиње предсједници Општине Анели Чекић, предсједнику Скупштине општине Џенану Радончићу, одборницима у локалном парламенту и грађанима.

„Црна Гора никада није била више уважена у међународној заједници, нити је имала динамичан економски раст као у посљедње двије године. Ефекте таквих достигнућа и Владиних политика осјећа и сјевер Црне Горе и они се посебно огледају у чињеници да ће до краја године, а рачунајући од почетка мандата ове Владе, инвестиције у сјеверни регион премашити милијарду еура“, наводи се у честитки предсједника Владе.

Свјесни да је снажење саобраћајне инфраструктуре предуслов укупног економског развоја, више од 11 милиона еура улажемо у реконструкцију пута Диноша – Цијевна Затријебачка, који ће по завршетку бити дио модерне саобраћајнице Подгорица – Гусиње преко Албаније. Премијер је увјерен да је наш однос према општини Гусиње потврђен и реализованим инвестицијама из капиталног буџета као и оним које се у периоду пред нама односе на изградњу и модернизацију локалне инфраструктуре и стварају предуслове за развој туризма и произвођачких капацитета у пољопривреди.

„Општински празник прилика је да уз честитке грађанима саопштим да високо вреднујемо патриотски однос наше дијаспоре којој је Гусиње родна груда. Ништа мање, цијенимо и допринос свих грађана Гусиња очувању мултиетничког и мултивјерског бића Црне Горе, на које смо поносни“, наводи се у честитки премијера Душка Марковића.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?