Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић честитао Дан општине Колашин: Аутопут и скијалиште Колашин 1600 дају нову вриједност и шансе за бољи живот

Објављено: 27.08.2019. 19:46 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је Дан општине Колашин локалном руководству, одборницима и грађанима истичући да ће бројне активности које се реализују допринијети убрзаном развоју Колашина у наредним годинама.

На састанку са предсједником Општине Колашин Милосавом Булатовићем, предсједником Скупштине општине Миланом Ђукићем као и потпредсједником Општине Данилом Меденицом, премијер Марковић је истакао значај унапређења путне и комуналне инфраструктуре као кључних предуслова за развој града и бољи живот грађана.

У том контексту, предсједник Владе је истакао градњу аутопута и скијалишта Колашин 1600 који стварају нову вриједност не само за ову општину већ и за Сјевер и цијелу Црну Гору. Допринос побољшању квалитета инфраструктуре даће се и кроз Капитални буџет у који ће бити укључено неколико пројеката везаних за Колашин.

Премијер је похвалио напоре локалне администрације на стабилизацији јавних финансија и охрабрио их да наставе и остваре још боље резултате на том плану.

Предсједник општине Булатовић је информисао о инвестиционом замаху у Колашину и нагласио да је за успјешну реализацију, посебно значајна улагања у туризму и изградњу нових хотела, важно уредити просторно-планску документацију за шта је Влада створила претпоставке.

Он је додао да је локална администрација направила помаке и у области пољопривреде као и да су значајно улагали у спорт и културу у Колашину.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?