Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на састанку са Деланојем из ММФ-а: Црна Гора урадила добар посао

Објављено: 04.09.2019. 18:50 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора је урадила добар посао и честитам на постигнутим резултатима оствареним на фискалној страни и у финансијском сектору, саопштио је извршни директор Белгијско-холандске конституенце у Међународном монетарном фонду Ентони Деланој на састанку са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем.

„Били сте успјешни и надамо се да ћете тако наставити“, казао је Деланој.

Премијер Марковић је захвалио на континуираној подршци и партнерству ММФ-а, подсјетивши на неке од успјеха Владе у претходне двије и по године – високе стопе економског раста, смањење дефицита и јавног дуга, раст прихода, финансирање текуће потрошње из изворних прихода као и пораст броја запослених и значајно смањење незапослености.

„Ми смо свјесни да се дугорочна одрживост економије развоја темељи на здравим финансијама. У наредном периоду ћемо наставити са активностима како бисмо остварили овај циљ“, рекао је предсједник Марковић.

Премијер је указао и на снажно опредјељење и активности Владе на сузбијању сиве економије у свим областима, као и на тијесну сарадњу надлежних органа и тужилаштва у процесуирању кривичних дјела из области привредног криминала.

Добре резултате, како је додао предсједник Марковић, Влада је остварила у области туризма, енергетике, пољопривреде, а додао је и да је посвећена јачању свеукупне инфраструктуре, посебно на Сјеверу, као кључног предуслова за развој и бољи живот грађана.

Говорећи о изазовима са којима се Влада суочава, премијер је казао да ће фокус бити на структурним реформама у области јавне управе, социјалне и пензионе политике те да је у припреми сет закона и активности које треба да допринесу бољим резултатима у овим областима.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?