Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са италијанским глумцем Гарком: Црна Гора има добре потенцијале за снажнији развој кинематографије

Објављено: 05.09.2019. 17:20 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Оснивање Савјета за филмску дјелатност као и јачање законодавства и друге инфраструктуре у области филмске дјелатности, даће Црној Гори нову шансу за развој и промоцију, те валоризацију наших неспорних потенцијала, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са славним италијанским глумцем Габријелом Гарком.

„Желимо да унаприједимо филмску дјелатност, да Црну Гору оплеменимо филмским садржајима. Стога нам је важно да ћете нам, кроз Ваше чланство у Савјету за филмску дјелатност, искуство и имиџ, помоћи у остваривању ових циљева“, казао је премијер Марковић и додао да се нада интензивирању сарадње са италијанским филмским сектором.

Предсједник Владе је посебно важним оцијенио обезбјеђивање дугорочних извора финансирања кинематографије. Подсјетио је да су први пут у историји наше кинематографије нови црногорски филмови били дијелом званичних селекција свјетских фестивала у Монтреалу, Кану и Венецији, а наши млади редитељи добитници значајних међународних признања.

Гарко је захвалио на указаном повјерењу и прилици да доприноси развоју црногорске кинематографије. Истакао је да је Црна Гора, због својих природних љепота и постојања мора и планина на малом простору, занимљива свима у кинематографији.

Састанку је присуствовао и министар културе Александар Богдановић који је упознао саговорнике са пројектима кроз које Влада жели да подстакне продуценте и копродуценте да дођу у Црну Гору и инвестирају у овај сектор у Црној Гори.

Гарко борави у вишедневној радној посјети Црној Гори током које ће ће му бити представљени капацитети наше државе у филмској индустрији, потенцијали за инострана снимања и подстицајне мјере за иностране продуценте.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?