Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ТАРЗАН МИЛОШЕВИЋ ПОСЈЕТИО УПРАВУ ЗА ДИЈАСПОРУ У ОКВИРУ ПРИПРЕМА ЗА СТУПАЊЕ НА ДУЖНОСТ АМБАСАДОРА ЦРНЕ ГОРЕ У Р. СРБИЈИ

Објављено: 05.09.2019. 19:23 Аутор: УзД

У оквиру припрема за ступање на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Црне Горе у Р. Србији, Управу за дијаспору је 04. септембра 2019. године посјетио Тарзан Милошевић. Са њим је разговарао директор Управе за дијаспору мр Предраг Митровић.

Истичући добре међудржавне односе Р. Србије и Црне Горе, Милошевић је истакао да је спреман дати пуни допринос у јачању и унапријеђењу односа између црногорских исељеника у Р. Србији и матичне државе.

Разговарајући о значају наше дијаспоре, директор Митровић је информисао Милошевића о тренутним активностима Управе за дијаспору и мјерама које матична држава предузима на плану сарадње са својим исељеништвом. Додатно, Митровић је говорио о важности очувања националног и културног идентитета Црногораца у Р. Србији, и истакао је да је Управа за дијаспору у овој години, преко Јавног конкурса за суфинансирање програма односно пројеката подржала чак 24 пројекта наших удружења у Р. Србији у укупној вриједности од 35,000 еура.

Митровић је информисао Милошевића о стању и активностима  организација које окупљају нашу заједницу у Р. Србији, сарадњом коју Управа има са истим и бројним културним и друштвеним догађајима која наша удружења организују. Сходно важности коју матична држава посвећује односу и сарадњи са црногорском заједницом у Р. Србији, Митровић је истакао и чињеницу да је у новом сазиву  Савјета за сарадњу са дијаспором-исељеницима она представљена са чак пет чланова, као и да је за предсједника овог тијела изабран проф. др Миленко Перовић. Директор Митровић је изразио наду да ће Амбасада Црне Горе у наредном периоду у оквиру своје редовне дјелатности више пажње посвећивати раду са нашом дијаспором у овој земљи и тако постати мјесто окупљања наших исељеника у Р. Србији преко кога ће активно радити на остваривању и заштити својих права и интереса првенствено у дијелу очувања и његовања националног и културног идентитета Црногораца у Р. Србији.

На крају разговора, Митровић се захвалио Милошевићу на посјети и пожелио му успјех у раду.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?