Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ПЕРИША КАСТРАТОВИЋ ПОСЈЕТИО УПРАВУ ЗА ДИЈАСПОРУ У ОКВИРУ ПРИПРЕМА ЗА СТУПАЊЕ НА ДУЖНОСТ АМБАСАДОРА ЦРНЕ ГОРЕ У Р. ТУРСКОЈ

Објављено: 05.09.2019. 19:58 Аутор: УзД

У оквиру припрема за ступање на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Црне Горе у Р. Турској, Управу за дијаспору је 04. септембра 2019. године посјетио Периша Кастратовић. Са њим је  разговарао директор Управе за дијаспору мр Предраг Митровић.

Истичући одличне међудржавне односе Р. Турске и Црне Горе, Кастратовић је навео да ће се током свог предстојећег мандата ангажовати на унапријеђењу економске сарадње двије државе, као и на унапријеђењу и јачању односа између бројне црногорске заједнице у Р. Турској и матичне државе.

Разговарајући о значају наше дијаспоре, директор Митровић је информисао Кастратовића о тренутним активностима Управе за дијаспору и мјерама које матична држава испуњава на плану сарадње са својим исељеништвом. Такође, Митровић је говорио о недавно завршеној и успјешно организованој конститутивној сједници другог сазива Савјета за сарадњу са дијаспором-исељеницима и “Данима дијаспоре-исељеника” који су ове године одржани у Бару. Митровић је истакао да потпредсједник Савјета и два члана долазе из редова црногорских исељеника у Р. Турској.

Митровић је информисао Кастратовића о бројном стању и активностима исељеничких организација у Р. Турској, као и о одличној сарадњи коју Управа има са истим.

На крају разговора, Митровић се захвалио Кастратовићу на посјети и пожелио му успјех у раду.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?