Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио америчког изасланика Палмера: Охрабрујућа је одлука Владе САД да се поново фокусира на ЗБ

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је данас замјеника помоћника америчког државног секретара за европске и евроазијске послове и специјалног изасланика Стате Департмента за Западни Балкан Метјуа Палмера.

Честитајући америчком изасланику на новој дужности премијер Марковић је поздравио одлуку о именовању уз оцјену да она представља реалну могућност убрзања реализације наших стратешких циљева и допринос стабилности цијелог региона. „Посебно нас радује да сте на тој дужности Ви као одличан познавалац Балкана“ – рекао је предсједник Владе.

Специјални изасланик Палмер рекао је да Сједињене Америчке Државе његовим именовањем поручују да су поново фокусиране на овај регион.

У разговору је констатовано да је процес европске и евроатлантске интеграције региона Западног Балкана у интересу и овог региона и Европе у цјелини те да политику проширења ЕУ треба посматрати као европску стратешку политику. „То значи да процес проширења мора бити жив. То је интерес и ЕУ и држава нашег региона“ – рекао је премијер.

Говорећи о Црној Гори амерички изасланик је оцијенио да је наша земља лидер и најуспјешнија мултиетничка држава у региону те да није случајно то што је Црна Гора прва држава коју посјећује након преузимања дужности.

Премијер Марковић је информисао саговорника о резултатима и стратешким плановима на политичком плану уз констатацију да Владина успјешна економска политика даје одличне развојне резултате. У процесу европске интеграције посебан акценат је на резултатима у области владавине права и јачања слободе медија – рекао је премијер.

На интересовање америчког дипломате предсједник Марковић је рекао да је Влада посвећена успјеху дијалога о изборима као и договору о механизму њиховог спровођења и признања од стране свих актера.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?