Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Њемци заинтересовани за улагање у Улцињ

Објављено: 10.09.2019. 19:16 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Потпредсједник Владе Црне Горе за регионални развој Рафет Хусовић, примио је 09. септембра 2019. године, делегацију Савезног удружења за економски развој и спољну трговину из Њемачке - Бундесвербанд фüр Wиртсцхафтсфöрдерунг унд Ауßенwиртсцхафт (БWА), на челу са предсједником Управног одбора Михаелом Шуманом (Мицхаел Сцхуман). Током разговора било је прије свега ријечи о туристичким развојним потенцијалима Црне Горе са посебним акцентом на Улцињ, за коју дестинацију су њемачки гости исказали велико интересовање.

Приликом разговора потпредсједник Хусовић је упознао госте са актуелностима у раду Владе, инвестицијама и активностима у туристичкој и другим гранама привреде, као и потенцијалним могућностима за улагање на овом подручју, те исказао задовољство да се све више за улагања у нашој држави интересују и привредници из Њемачке, што је уједно и показатељ да привредници Њемачке и Европске уније препознају Црну Гору као дестинацију за развој својих бизнис идеја.

Господин Шуман је у свом излагању представио организацију на чијем је челу и упознао потпредсједника Владе са њиховим активностима и плановима да у наредном периоду буду што присутнији у Црној Гори.
 
БWА је, како је казао Шуман, ексклузивна, непрофитна пословна асоцијација, искључиво финансирана од стране 1300 компанија, чланица или партнера који су у разним пројектима подржани од стране БWА. Савезна канцеларија асоцијације се налази у Берлину, те иза себе имају већ много завршених пројеката у више од 70 земаља широм свијета.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?