Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са представницима Адико банке: Црна Гора све примамљивија за улагања

Објављено: 10.09.2019. 19:43 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора има окружење пријатељски настројено према инвеститорима, а такође је све видљивија и примамљивија за улагања, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и предсједника борда директора Адико банке и главног извршног директора Адико групе Јоханеса Прокша.

Премијер Марковић је казао да пословање Адико банке доприноси развоју црногорске економије, те да Влада настоји да обезбиједи континуитет економског раста и одрживог развоја. Предсједник Владе је подсјетио на високе стопе економског раста од готово пет одсто те значајно повећање прихода буџета у претходне двије и по године, а све у периоду спровођења захтјевних мјера фискалне консолидације. 

“Заиста морамо да похвалимо економски раст који сте остварили. Управо је то један од кључних разлога због којег инвеститори улажу у Адико банку у Црној Гори”, казао је Прокш.

Премијер је казао да Црна Гора предано ради на структурним реформама те на јачању транспаретности, једнакости, конкурентности и предвидљивости прописа.

Адико банка, како је казао Прокш, има дугорочну перспективу развоја у Црној Гори и региону. На састанку су предочене будуће активности банке које су усмјерене на пружање подршке грађанима, малим и средњим предузећима, а посебну пажњу посветиће дигитализацији.

Прокш је захвалио што је Адико банка увијек имала поузданог партнера у Влади и Црној Гори.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

ФОТО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмГРоФВз

ВИДЕО: хттп://195.66.166.68/уплоад/
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?