Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОДРЖАНА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ “ЗАЉУБЉЕНИ ВИТЕЗ ОД МОРАЧЕ”

Објављено: 11.09.2019. 16:47 Аутор: УзД

Дана 03. септембра о.г. у оквиру „Бањског забавног љета“ многобројна публика је уживала у премијери дјечије представе „Заљубљени витез од Мораче“, која је рађена по тексту познатог црногорског књижевника за младе Велимира Ралевића из Берана.

Ова распјевана, разиграна и интерактивна комедија, у којој су кориштени и мотиви из Ралевићевих пјесама, има за циљ да најмлађе што више, кроз игру, одвоји од виртуелног свијета.

Милош Паовић, алексиначки глумац и један од актера представе, послије премијере је између осталог рекао: „На сценама је све мање добрих текстова за дјецу, а текст је основ свега. Зато нам је и изузетно драго што смо остварили сарадњу са Велимиром Ралевићем, једним од најквалитетнијих пјесника за младе, који нам је, иако му је ово позоришни првијенац, подарио представу која ће имати своју будућност и трајање. То потврђују и многи позиви центара за културу југоисточне Србије, само у септембру и октобру заказали смо двадесетак извођења“.

У представи, поред Паовића, игра и глумац алексиначког позоришта Срђан Стојадиновић. За сценски покрет задужен је Младен Милојковић, глумац позоришта лутака из Ниша, костиме је осмислила Драгана Димитријевић а режију потписује Биљана Николић, првакиња крушевачког позоришта.

Представу је подржала Управа за дијаспору путем овогодишњег Јавног конкурса за суфинансирање програма односно пројеката у областима сарадње са дијаспором-исељеницима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?