Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА И ЦРТЕЖА АКАДЕМСКОГ СЛИКАРА РАТКА ШОЋА У КОТОРУ

Објављено: 11.09.2019. 19:37 Аутор: УзД

Дана 10. септембра о.г. у которској Галерији солидарности отворена је изложба ликовних радова академског сликара Ратка Шоћа под називом „Фантастика – слике и цртежи“ која је у организацији ОЈУ „Музеји“ приређена поводом 60 година умјетничког стварања овог црногорског ствараоца који живи и ради у Врбасу. Ово није први пут да Шоћ излаже у Галерији солидарности, гдје је први пут представио своје радове 2012. године.

Рођен је на Цетињу 20. августа 1938. године. Средњу умјетничку школу завршио је у Херцег Новом 1959. године, а 1975. године дипломирао је на Вишој педагошкој школи у Новом Саду. У периоду 1976—1977. године био је стипендиста италијанске владе на Академији лијепих умјетности у Риму, након чега 1980. године дипломирао на Академији ликовних умјетности у Новом Саду. Вишедеценијски умјетнички рад обухвата бројна остварења на пољу сликарства, графичког дизајна, карикатуре, илустрације, сценографије, а познат је и као афористичар. Ратко Шоћ је имао преко 50 самосталних и групних изложби у земљи и иностранству, добитник је бројних награда, а свакако ће остати упамћен као текстописац познате пјесме Осам Тамбураша с' Петроварадина.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?