Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио Кристијана Данијелсона: ЦГ ће као лидер интеграција и реформи додатно јачати посвећеност и ефикасност на путу ка ЕУ

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је данас генералног директора за политику сусједства и преговоре о проширењу Европске уније Кристијана Данијелсона.

На састанку је изражено задовољство јучерашњим именовањем канадидата за чланове Европске комисије уз констатацију да предлог именовања више личности из региона Југоисточне Европе на значајне дужности представља потврду европске перспективе држава Западног Балкана и охрабрење за даљу афирмацију европских политика и вриједности.

„Вјерујем да ћемо искористи и ову прилику. Нема дилеме да ће Црна Гора, као одговорна држава и лидер интеграција и реформи у региону, додатно оснажити процес интеграције у цјелини и да ће јачати посвећеност и ефикасност у испуњавању обавеза, што мора дати добре резултате“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић. Премијер је при томе указао да успјех интеграционог процеса не зависи само од мотивације и опредјелјенја већ и од вредновања резултата.

Предсједник Марковић је информисао саговорника да је реализација политика Владе у областима борбе против корупције, владавине права и слободе медија резултирала почетком истрага за корупцију унутар система, новим Савјетом Агенције за спрјечавање корупције, престанком напада на новинаре и медије и предложеним сетом медијских закона који су усаглашени са Европском комисијом.

Предсједник Владе Црне Горе и генерални директор за политику сусједства и преговоре о проширењу Европске уније разговарали су и о питањима економске сарадње у региону и о аспектима привлачења европских инвестиција у поједине црногорске стратешке инфраструктурне пројекте.

Састанку су присуствовали шеф Делегације Европске уније у Црној Гори амбасадор Аиво Орав и шеф Мисије Црне Горе при Европској унији амбасадор Бојан Шаркић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?