Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уговорена изградња система за водоснабдијевање на Цмиљачи вриједан око 580.000 еура

Влада Црне Горе уложиће око 580 хиљада еура у изградњу система водоснабдијевања усложно-сервисних објеката на локацији будућег скијалишта Цмиљача у Бијелом Пољу, прецизирано је уговором који су данас потписали Управа јавних радова и најповољнији понуђач у поступку јавне набавке, подгоричко предузеће “Вукотић Трејд”.

Ријеч је о једном од сегмената у циљу стављања у функцију новог ски центра, а рок завршетка радова је шест мјесеци од дана увођења извођача у посао.
  
Управа јавних радова је за ову локацију већ раније уговорила изградњу шестосједне исклопиве жичаре капацитета 2.600 скијаша на сат и три километра ски стаза, у укупној вриједности од осам милиона еура.
   
Изградња електронергетске инфраструктуре почела је недавно грађевинским радовима, у циљу припреме за монтажу трафостанице 35/10 кВ, која ће напајати ски центре Цмиљачу и Жарски, а у току је и пробијање приступних саобраћајница у дужини од око 16 километара. 

Реализација инвестиције на Цмиљачи омогућиће валоризацију туристичких потенцијала овог планинског подручја, у коју ће Влада у наредне три године уложити око 23 милиона еура. 

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?